Mi az a SEO?

Szponzorált tartalom

mi az a seoMi az a SEO?

 

Nyilvánvaló, hogy az internet mindenütt jelen van, mindenkinek az életébe bekúszik valamilyen módon. Az okostelefon folyton a kezünkben van, ha valamire kíváncsiak vagyunk, akkor egyszerűen csak rákeresünk az interneten.

 

Szolgáltatások, termékek és érdekes cikkek sokasága elérhető a neten. Bármi is legyen az, amire az embernek szüksége van, minden az internetes kereséssel kezdődik. Pontosan ezért olyan fontos, hogy egyrészt rendelkezzen a vállalkozás saját weboldallal és még fontosabb, hogy az oldal egyben látható is legyen. Azt hogy kell? Ezen a ponton merül fel a kérdés, hogy mi az a SEO?

 

Hogy érthető legyen, gondolkodjuk felhasználó fejjel: beírjuk a Google keresőbe például a “lakóautó bérlés” kifejezést, hiszen ezzel kapcsolatos szolgáltatásokra lenne szükségünk. Ezután máris felsorakozik vagy ezernyi találat, weboldalak sokasága, amelyek mind ezt a szolgáltatást hirdetik. Ki meddig megy el? A legtöbben azok közé tartoznak, akik az első oldal találatai közül választanak szolgáltatót, teljesen mindegy hogy esetleg érdemben jobb lehetőségek is vannak a tizedik oldalon. Manapság ott már a madár sem jár…

 

Az első oldallal, a TOP 10 találattal lehet összefüggésbe hozni azt, hogy mi az a SEO, ugyanis célja, hogy minél erősebb, minél láthatóbb helyre juttassa a weboldalt! A SEO-ról bátran állítható, hogy működik! Természetesen ez esetben is kikötés, hogy egy szakértő végezze a munkát, de miből is áll a folyamat?

Mi az a SEO pontosan, miből áll? Első lépésben a technikai SEO-ra kell fókuszálni, ami több folyamatot foglal magába. Ezután jöhet a tartalmi SEO, mellyel minőségi tartalmat kaphatunk az oldalakra, amik mind a Google szemében is megütik a mércét, mind a látogatók érdekeit is képesek képviselni, választ adnak a kérdéseikre. A linképítés szintén ide tartozik, amely gondoskodik róla, hogy a kereső szemében hiteles forrásból hivatkozzák meg a weboldalt. Sok réteget kell feltárni és javítani annak érdekében, hogy a SEO-val elérhessük a kívánt eredményt, ami minden esetben az első oldal, sőt inkább az első hely a találati listán!

 

Azt már tisztáztuk, hogy miért lényeges a weboldalak kapcsán az optimalizált tartalom és a helyes beállítások – így tud versenybe szállni a weboldal a konkurenciával. Részletesebb tájékoztatást a hwellkft.hu weboldalán találhatunk, amennyiben szeretnénk közelebbről is megismerni a keresőoptimalizálást és annak lépéseit.