Nyitott vagy zárt kerítés?

Szponzorált tartalom

Kerítés

Sokan vannak, akik kimondottan kényesek arra, hogyha mások nem tartják tiszteletben a területi határokat, ezért gondoskodnak róla, hogy mindenkinek világos legyen, hol kezdődik a magántulajdon. Az otthonok köré kisebb, nagyobb kerítés lesz felhúzva, ami egyben státusszimbólum is lehet. Van, aki ezeket a rendszereket, csak díszítőelemnek tartja, míg más olyan robosztus és magas kivitelt alakít ki, ami jelzésértékkel bír.

Már csak az a kérdés, hogy pontosan miből készüljön? Ezt nagyban befolyásolja az is, hogy az adott kerítés átlátható lesz vagy nem. Ha egy nyugodt környezetben élünk, ahol még a szomszédok is jól ismerik egymást vagy kevesen vannak, akkor bátran befektethetünk olyan típusba, ami a ki- és betekintést is megengedi.

Ezzel ellentétben, ha nem kívánjuk mások tekintetét és szeretünk teljesen magunknak való életet élni, akkor bizony jó, ha zárt rendszer mellett döntünk. Bizonyos kerítés változatok, ezt a feltételt könnyedén teljesítik. Nézzünk kicsit alaposabban körül az interneten és biztosan rábukkanunk a tökéletes építőelemre!