Kánikulában is használ a finn szauna

Szponzorált tartalom

Infraszauna

Manapság a szélsőséges időjárás a jellemző. Minden, ami történik, az gyakran a végletekbe hajlik. Így nem ritkák az olyan nyarak, amikor a hőmérséklet tartósan +30 fok felett van. Sokan ezt finn szauna használattal orvosolják.

A szaunázás általában téli időtöltés, de sokan esküsznek arra, hogy így jobban el tudják viselni a nyári kánikulát. Nem logikátlan ez, hiszen miután 80 – 100 C fokos hőnek tesszük ki magunkat, a + 30 játéknak tűnik. Minden viszonyítás kérdése csak.

A finn szauna használata tehát nyáron is indokolt, annak ellenére, hogy ebben az időben bőven áll módunkban izzadni. Mégis a testünk jobban reagál a kinti kánikulára szaunázás után. Arról nem is beszélve, hogy a testi folyamatok a finn szauna magas hőjének hatására intenzívebbé vállnak, felpezsdül a szervezet.

A hideg zuhany, illetve a még hidegebb merülő medence pedig egy megváltással is felér. A folyamatot érdemes a jóleső érzés határán belül tartani. Amennyiben valaki azt érzi, hogy már „forr az agya”, mindenképp tartson szünetet és igyon sokat.