Már otthonról is végezhető programozás tanfolyam.

Szponzorált tartalom

Java tanfolyam

Java tanfolyam

Egyre több programozói képzés indul Magyarországon is, kiszolgálva a megnövekedett érdeklődést. Egy komoly probléma azonban van velük, a legtöbb Budapest központú, illetve, a nagyobb városokban esetleg elérhető még egy-egy alternatíva. A vidéken, kisebb településen lakók számára azonban nehézséget jelenthet a programozóvá válás, nekik jelenthetnek megoldást az online tanfolyamon.

Jó hír, hogy van már otthonról, magyar nyelven is végezhető programozás tanfolyam, ráadásul a ViktorJava.com bloggerének köszönhetően az egyik ilyenbe mélyebben is beleláthatunk. Ő háromnegyed évig tanulta a kódolás alapjait a StudiCore Java tanfolyam segítségével. Ami azonban egyedi, az a folyamatosan vezetett naplója, melyben bemutatta a nehézségeket és az előre haladást. Végül sikeresen teljesítette a kurzust, és most már a saját projektjeivel foglalkozhat.

A StudiCore kétféle csomagban érhető el, az egyik a mentor nélküli, ez olcsóbb. A kissé magasabb havidíjjal rendelkező csomag viszont magában foglal egy szakképzett segítőt, aki hetente kétszer átnézi a haladást, és segít, ha a tanuló elakad a Java tanfolyam során.

Mindkét csomagnak része egy online feladatkiértékelő szoftver, ahova a hallgatók feltölthetik a megírt forráskódokat, és az automatika azonnal ellenőrzi a megoldást. Ez az okos szoftver azért kiváló, mert így nem kell várni a mentorra, és az apró segítségek mind abba az irányba terelik a tanulót, hogy önállóan végezze el a feladatot. És hogy szükség van-e mentorra? A ViktorJava bloggere szerint mindenképp érdemes kihasználni ezt a hatalmas segítséget, erről írt a Szükség van-e mentorra a Java SE tanfolyam elvégzéséhez? című bejegyzésében.

Egy biztos, egy programozás tanfolyam elvégzése az első lépés ahhoz, hogy beülhessünk egy céghez junior programozóként, vagy tovább képezve magunkat online projekteket építsünk.