Virágkorát éli a finn szauna

Szponzorált tartalom

Finn szauna

A wellness mozgalom elterjedésével olyan tevékenységek is népszerűek lettek és beintegrálódtak ebbe a kikapcsolódási formába, amelyek azelőtt nem ide tartoztak. Elsősorban a finn szauna lett egyre népszerűbb.

Ugyanis sok olyan tevékenység köthető hozzá, mint pl. a masszázs vagy az aromaterápiás kezelések, amelyek nagyon jól kiegészítik a szimpla izzadást. Az ajánlott 20 percet nem mindig egyszerű elviselni a forróságban, de ha közben valami történik, akkor repül az idő.

A szauna felöntéseket egyre több helyen alkalmazzák, hogy ezzel is kedvet csináljanak a finn szauna használathoz. Ha pedig eközben valamilyen masszázst is használ az ember, a bőrt és az alatta lévő szöveteket még inkább tisztulásra serkenti.

A sok lehetőség miatt pedig, egyre népszerűbb a finn szauna a fiatalok, de az idősebbek körében is. A bőrt kiválóan feszesíti, „tornáztatja” az ereket, nagyon jól átmelegít, nyáron pedig elviselhetőbbé teszi a kánikulát. Arról nem is beszélve, hogy a mindig aktuális méregtelenítést is segíti.