Életmód függvénye is a diétás étrend

Szponzorált tartalom

Zsírégető italpor

Vannak emberek, akinek könnyebb megtartani a fittségüket, másoknak nehezebb. Mindenesetre egy diétás étrend életmód átalakítással együtt lesz igazán hatékony. Ugyanis, ha ez nem történik meg, akkor jelentkezik a sokak által ismert jo-jo effektus.

Ha a diétás étrend csak addig tart, amíg sikerül leadni a súlyfelesleget és az ember utána visszatér a régi kerékvágásba, akkor elkerülhetetlen, hogy minimum a leadott kilók jöjjenek vissza, ha nem több. Ennek oka, hogy a test maximálisan raktározni fog és az is, hogy a régi életmód helytelen volt, ami súlytöbbletet okozott.

Annak is oka van, ha valaki sokat eszik. Nagyon gyakran nem tudatosan nyúlunk az ételhez. Tehát első lépésként az is hozhat eredményt, ha tudatosítjuk, hogy valóban éhség gyötör vagy csak valamit kompenzálok? Ilyenkor nem szükséges még a diétás étrend sem, elég csak egy kis önfegyelem, amire mindig szükség van.

Az önfegyelemhez lelki egyensúly is kell, amit már nem olyan egyszerű elérni. Ezért hatékony, ha a folyamatba az életmódváltást is beiktatjuk.