A csepegtető öntözés hosszútávon hatékony

Csepegtető öntözés

A víz éltető elem. Nélküle minden élőlény kipusztulna a Földön, az emberiséggel egyetemben. Azonban, szerencsére a természet gondoskodik a vízellátásról és az emberi találékonyság pedig még inkább szabályozza a megfelelő vízellátást minden téren. A csepegtető öntözés értelemszerűen a növényzet számára lett kifejlesztve. Ez a megoldás mindenképpen hasznos.

Egyrészt a növényzet növekedése szempontjából, másrészt az alacsony vízfelhasználás is költségkímélő megoldás a gazdáknak. A csepegtető öntözés folyamatos, kellő mennyiségű vizet juttat a növényzet gyökérzónájához, amit igény szerint további növekedést fokozó tápanyagokkal is lehet keverni. Így célzottan lehet fokozni az adott növényzet növekedését.

A csepegtető öntözés egyaránt megoldható földfeletti és földalatti telepítéssel. Többféle csöpögető cső létezik. Például a csöpögtető szalag vagy a merev PE cső. Ezek ugyanolyan hatékonysággal képesek ellátni a feladatukat, csak a gyártási technológiájuk más. A lényeg, hogy a működésükhöz szükség van kútra, amiből a vizet nyerik.